úterý 13. srpna 2013

Do pralesa

...aneb toulání se po zemích moravských

Neděle.
Zas po čase na tralajdu. Do zelena. Do divočiny.

 


Tříkilometrové stoupání hned na začátku a při teplíčku - to neodradí jen otrlé. Naštěstí mě podrželi ostatní batůžkáři a taky peprmintová čokoláda, takže jsem se nakonec vydrápala až ke vstupu do pralesa. Opravdový prales to prý podle info tabule není. "Ladem a bez dozoru" zůstává teprve 200 let. 

 
 


Celou cestu nás provázela "kachna", ta nám ukazovala směr, a písnička bad-mén, obojí vymyšleno Kačabou. Také nesmím zapomenout na větu: "Existuje..." pro nás dinosaury a vidláky. :o)



Samotný prales jsme si užívali (předtím jsme jen funěli a ždímali trička). Hledali jsme sýčky, mloky a modré  slimáky - modranky karpatské, které žijí jen tady. 

 
 


Ale kromě dvou fakt starých jedlí, ještěrky, motýlů, žáby a brouků, kteří nám lezli sami do cesty a tím pádem nebyli až tak zajímaví, jsme žádného modroslimáka neviděli. A tak se zrodil nápad. Otevřem si před Mionší stánek a budem prodávat suvenýry - slimáky z modrého fima - takzvané "sfimáky". Jako naušnice, přívěšek na klíče, prstýnek... Nápad byl přijat a chystá se realizace, tak snad nás nikdo nepředběhne.
 
 
 
 


Na posledním odpočívadle jsme se hladově vrhli na poslední zásoby pitiva a žloutkových věněčků a zanechali po sobě stopu na příště, což se neobešlo bez profesionálniho zásahu zdravotního bratra.

 


"Dobrodružství nečeká!"



Tož a-h-o-J a zas někdy příště naviděnou!

 



2 komentáře:

  1. Bylo tam moooc pěkně. A jaká velká cesta se obejde bez zranění?! Akorát nápad na prodej přívěsků modrých sfimáků je už prozrazen, takže teď už to nebude takový "TRHÁK":) Brum Brum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A sákriš. Tak pšššttt. Kačaba by byla zklamaná. :o)

      Vymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *