úterý 20. srpna 2013

"Kysaný" koláč

Dostala jsem chuť na něco dobrého.
Chtělo to však něco nového, neokoukaného, neochutnaného.

Základní recept jsem našla tu, malinko jsem si upravila k obrazu svému podle aktuálních zásob. Vznikla netradiční buchta. Jednak kvůli tomu, že se do těsta přidává zakysaná smetana, jednak proto, že stav spíže na mně vybafl jen višňový a broskvový kompot.




Ingredience:
2 vejce
2 kelímky zakysané smetany (kelímek použijeme jako odměřovadlo)
1 kelímek cukru
2 kelímky mouky - 1 hladké / 1 špaldové
1 prášek do pečiva
podle potřeby mléko

+ ovoce - v mém případě višně a broskve

+ drobenka - z mouky, tuku, cukru a skořice

Pak už jde vše ráz na ráz. 
Těsto → ovoce → drobenka.



Šup s tím do trouby. Vyhřát na 180°C a pak na 150°C horkovzdušně tak půl hodinku. 
Pak už jenom umýt nádobí, uvařit kafi a těšit se.

 

 


Musím častěji kombinovat různé druhy ovoce, experimentování se vyplatí. Alespoň v tomto případě tomu tak bylo.

Dobrou chuť




3 komentáře:

  1. Hmm, smetanu doma mám, ovoce taky, bych mohla hned zkusit:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Jitu, také jsem na něj koukala u Moniky Brýdové! :-)
    Tak říkáš, že je tak výborný! :-)
    Tvá kombinace se mi tuze líbí! Višně, tak to je lahůdka sama o sobě, zejména jako kompot! A s broskvemi to muselo být výborné! No však čtu, že nezbyly ani drobečky! :-D

    Jitu měj se nádherně a ahooooooooooooooooooooooooooj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. A co teprve vychlazený... ♥

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaše milé zastavení na mém blogu. *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...