Dostala jsem chuť na něco dobrého.
Chtělo to však něco nového, neokoukaného, neochutnaného.
Základní recept jsem našla tu, malinko jsem si upravila k obrazu svému podle aktuálních zásob. Vznikla netradiční buchta. Jednak kvůli tomu, že se do těsta přidává zakysaná smetana, jednak proto, že stav spíže na mně vybafl jen višňový a broskvový kompot.
Ingredience:
2 vejce
2 kelímky zakysané smetany (kelímek použijeme jako odměřovadlo)
1 kelímek cukru
2 kelímky mouky - 1 hladké / 1 špaldové
1 prášek do pečiva
podle potřeby mléko
+ ovoce - v mém případě višně a broskve
+ drobenka - z mouky, tuku, cukru a skořice
Pak už jde vše ráz na ráz.
Těsto → ovoce → drobenka.
Šup s tím do trouby. Vyhřát na 180°C a pak na 150°C horkovzdušně tak půl hodinku.
Pak už jenom umýt nádobí, uvařit kafi a těšit se.
Musím častěji kombinovat různé druhy ovoce, experimentování se vyplatí. Alespoň v tomto případě tomu tak bylo.
Dobrou chuť
Hmm, smetanu doma mám, ovoce taky, bych mohla hned zkusit:-))
OdpovědětVymazatJitu, také jsem na něj koukala u Moniky Brýdové! :-)
OdpovědětVymazatTak říkáš, že je tak výborný! :-)
Tvá kombinace se mi tuze líbí! Višně, tak to je lahůdka sama o sobě, zejména jako kompot! A s broskvemi to muselo být výborné! No však čtu, že nezbyly ani drobečky! :-D
Jitu měj se nádherně a ahooooooooooooooooooooooooooj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
A co teprve vychlazený... ♥
OdpovědětVymazat