venku
přebírám rybíz na houpačce
užívám letní déšť na vlastní kůži
nasávám vzduch po dešti
ozobávám jahody
doma
umývám nohy jelenem
zpracovávám rybíz
pochutnávám si na vajíčkové pomazánce
z domácí lučiny
raduju se z modrého časáku
zpracovávám rybíz
pochutnávám si na vajíčkové pomazánce
z domácí lučiny
raduju se z modrého časáku
popíjím kofi s květy levandule
a experimentuju s řepou
Zapečená řepa s balkánským sýrem
Tento recepis objeven u Moniky Brýdové
a rozhodně stojí za zkoušku.
Překvapil mě svou netradiční chutí.
Lehké jídlo pro parné dny.
*
osobní postřeh - chutná lépe teplé
Červená buchta
nastudováno (a upraveno) z Pravého domácího časopisu
250 g uvařené červené řepy (malá bulvička řepy)
180 g celozrnné mouky (100 g celozrnné, zbytek hladké)
150 g třtinového cukru (bílého cukru; třtinový šetřím na zavařování)
75 g kakaa (asi lžička a půl)
3 vejce
200 ml olivového oleje (100 ml)
1 balíček prášku do pečiva
marmeláda
Řepu vaříme neloupanou vcelku asi 1 až 1,5 hod.
Po uvaření jde slupka krásně sloupnout.
Pozor na červenou kuchyň.
Poté ingredience smícháme v těsto
a pečeme zhruba 30 - 40 minut.
Potřeme marmeládou.
*
osobní postřeh: zachutnal i muži, ač není řepomilec
Dokonce si šel přidat.
Možná přeslechl, že je tam řepa.
(zdůrazňovat mu to nebudu...)
:o)
a mezi tím vším
sleduju Jardu
*
"Dejte si co nejvíc práce, abyste opravdu žili."
William Saroyan
☼
Určitě zkusíme. Leto budiž pochváleno. Zdravíme z lesů
OdpovědětVymazatBuchta vypadá dobře, zkusim až bude řepa:-)
OdpovědětVymazatAjka
U nás už je. Pekla jsem z mladičké řepy.
VymazatJity moc pěkné recepty...řepy mám dost...hezký den...Šárka
OdpovědětVymazatAhoj Jituš !!!
OdpovědětVymazatU tebe je zase tak príma a oddychově!
Čtu si tady a OPRAVDU věřím,že si léto užíváš a raduješ se i z všedních dnů.
Recepty jsou zajímavé,já vymýšlím do jakých pokrmů "schovám" cuketu,která nám dozrává,protože muž a cuketa...NIKDY.
Netuší,že to bude mít podobné jako ten tvůj s řepou.
Obdivuju tvoje jahůdky,protože ty naše jsou úplně uschlé.
Jituš,měj se hezky a DÍKY za přivítání !
Blanka
Jíťo, u tebe je parádně! Recepty jsou zajímavé, u nás má ale řepa největší úspěch klasicky zavařená :-). I když přiznávám, že ta buchta vypadá zajímavě a lákavě, tu asi vyzkoušíme :-)
OdpovědětVymazatJituš, hezky si užíváš letní dny. Ta řepa z balkánem vypadá moc dobře, asi vyzkouším. Jana
OdpovědětVymazat