čtvrtek 14. října 2021

Domácí müsli



Domácí müsli
250 g ovesných vloček
125 g směsi: sušené ovoce, kokos, oříšky, rozinky, slunečnicová semínka, dýňová semínka, kustovnice...
 
poleva
 130 g medu
60 g tuku (máslo a lněný olej)
špetka soli
1/2 lžička skořice (perníkové koření)

Polevu jsem si rozehřála na mírném oleji a zalila jsem jí suchou směs.
Poté jsem všechno vysypala na plech s pečícím papírem a pekla 25 minut při 160 stupních.
Průběžně jsem prohrabávala vařečkou.


Dříve jsem si müsli dělala jen tak, že jsem smíchala 50% vloček s 50% směsi.
Nic jsem nepekla.
Toto müsli mi přijde daleko chutnější, je navíc obohacené tukem a dá se zobat jen tak na chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *