sobota 31. října 2015

Na barevné notě

 

Víkendový obídek je opět inspirován říjnovým albertovým magazínem. I s minulým receptem bude hovězí na černém pivu patřit do repertoáru naší kuchyně. M. správně při nahlížení pod pokličku zavěštil: "To bude žrádlo!" A bylo. Pivo dodá masku příjemnou hořkou chuť. Na tuto chuť pravda zvyklí nejsme, ale zvykneme si rychle. :o)
 
 
 
 
  
 Odpoledne jsme vyrazili na dlouhatánskou tralalajdu s Obludkou. Čtvrtý páneček pořád klepíruje, a tak obludka není dost vylítaná, vyštěkaná, uťapkaná a uondaná. Však jsme za ním taky neustále vláli na vodítku. Jsme na něho prostě NEMOŽNĚ pomalí.

 
 
 

Proč nemůže to slunko svítit pořád?! Tolik barev kolem. Žlutá, červená, hnědá, oranžová... Tohle kdybychom měli na očích celý podzim, hned by bylo méně depresí a chmur.

 

"Karle, poslední pampeliška!"
 
 
 
 
 
Divý les nám mizí před očima. Napadl ho kůrovec. Lesáci ho likvidují tak vehementně, že si říkáme, jestli zdravé stromy nejdou k zemi taky. S takovou tu místo Divého lesa zbude jen Divá louka. Brala bych raději ty stromy, luk už tu máme dost. Prťatý stromeček jsem si donesla domů, beztak by ho někdo zašlapal do země.

 
 
 

Po návratu jsem se pustila do jablečného koláče. Hrušky nemáme, museli stačit jen jablíčka. Ani brusinkový kompot jsem vůbec nepotřebovala. Koláč je výborný i tak. A s netradiční makovou posypkou vypadá už na pohled velmi dobře.

2 komentáře:

  1. Jitu, děkuji za návštěvu na mém blogu.
    Ty podzimní fotky jsou moc krásné a koláč po procházce - co může být příjemnějšího...
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *