neděle 10. července 2016

Cizrnová zeleninová omáčka


 
 
 
 
 
 
Na divoké louce mi začínají dozrávat cukety (hodně pookřály po přesličkovém sajrajtu), takže se teď budu zaměřovat na cuketové recepisy. Vzhledem k faktu, že jsem jediná, kdo je ochotný v celém baráku dobrovolně požít cuketu, nevím, jestli jsem to s těma třema rostlinkama nepřehnala...  

Pro opravdu všímavé: Kdepak je schovaná cuketka?
 
 
 

 Cirzrnová zeleninová omáčka
2 cibule
2 stroužky česneku
2 mrkve
sůl, pepř, kurkuma (nebo kari)
malý rajčatový protlak
200 g uvařené cirzny (nebo 1 plechovka)
1 menší cuketa

Cibuli, česnek a mrkev nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Přidáme sůl, pepř a kurkumu a krátce orestujeme. Poté přimícháme cizrnu a protlak a zalijeme horkou vodou. Necháme asi 20 minut podusit. Pár minut před koncem vložíme cuketu nakrájenou na půlměsíčky.
Poté podle libosti rozmixujeme, dochutíme solí a v případě potřeby dohustíme.
Podáváme s těstovinami nebo polentou posypané parmazánem.

1 komentář:

  1. Oh Jitka, das hört sich so lecker an, und sieht auch so aus, mmh! Leider habe ich auch ein Problem... Meine Männer mögen zwar beide Zucchini, aber wenn mein Mann was ohne Fleisch essen soll... ;-). Trotzdem danke für's Rezept, ich speichere es mir auf jeden Fall mal ab! Tolle Bilder auch. Viele Grüße!

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *