neděle 3. července 2016

Píp a cizrnová papanda

 
 

Píp je hotov. Na první pokus docela dobrý. Jen je trošku vypapaný, tak tak se vejde do klícky... Křidýlka mi dala zabrat. Nejsem s nima moc spokojená, příště je budu muset vytunit.
A zase se můžu chvíli soustředit na deku.
Přemýšlím o šátku, úplně mě svrbí ruce. Asi zítra nakouknu do galanterky.

 

Na obídek dnes byla bašta. S včerejším hokus pokus obědem se nedá srovnat. Dělaly se mi boule až za ušima. Jen ty kukuřičné těstoviny se po uvaření jaksi zcvrkávají...

Cirznová omáčka s pórkem
1 cibule
1 lžíce mleté papriky
sůl
1/2 l vývaru
1 plechovka cizrny
1 pórek

Cibulku zpěníme na olivovém oleji. Přidáme mletou papriku a sůl a chviličku orestujeme. Zalijeme vývarem. Mezitím rozmixujeme část cizrny a nakrájíme si pórek. Vše přidáme do směsi a chvíli povaříme. Dochutíme, případně zjemníme smetanou a podle potřeby zahustíme jíškou.

 

Po nočním dešti se konečně dostala teplota doma na snesitelnou úroveň. Okna pootvíraná, trošku pogruntovat a k tomu zápalit po delší době yankee - lake sunset. To molo na obrázku... Dala bych si říct...

 

Večer jsem se pustila do čtení. Golemovo oko se rozjíždí. Pasáže s kostlivcem z hrobky budu mít před očima i v noci. A to M. říká, že trojka je úplný horor.
K tomu DVĚ sušenky jako třešničku. Klidně bych sežrala celý balíček, ale co by na to řekl můj obličej... I tak mám trochu obavu, co řekne na tyhle dvě...

1 komentář:

  1. Wieder sowas leckeres! Ich mag Kichererbsen total gern. Danke für's Rezept. Das Vögelchen ist ja total süß, tolle Idee mit dem schönen Käfig! ♥

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaše milé zastavení na mém blogu. *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...