Bezlepková dieta mi dává zabrat. Ne že by se nedala "přežít", jen mě někdy honí mlsná na sladké pečivo. Bezlepkových receptů je docela dost, ale když musíte omezit i vajíčka, cukr a mléko, výběr se s tím podstatně zúží.
Um bezlepkového pečení jsem si zatím neosvojila. Vlastnosti mouk jsou úplně jiné, než na které jsem zvyklá z dřívější doby. Uspokojující výsledky se dostavují zřídka.
Tento recept využívá hrachovou mouku, která je přirozeně bezlepková. Když jsem míchala těsto a ochutnala ho, opravdu mělo hrachovou příchuť. Naštěstí po upečení není cítit. Při pečení jsem si upravila množství cukru, 140 g je v mém případě opravdu moc. Příště bych chtěla zaexperimentovat s medem nebo nějakým sirupem.
Banánové muffiny
bezlepkové
1 vejce
140 g cukru
200 g hrachové mouky
1 lžička kypřícího prášku
1/2 lžičky skořice
1 rozmačkaný banán
30 ml oleje
100 ml rostlinného mléka
Muffinky mi přišly málo nadýchané. Možná to chce příště přidat víc kypřícího prášku. Možná i více oleje, aby šly lépe vydělat z papírových košíčků. Mému muži jsem se nezavděčila, bylo to málo sladké. Ale mě chutnaly. Lepší než nic. :)
*
Mouku jde kombinovat s moukou pohankovou nebo jinou bezlepkovou. Místo banánu příště zkusím kokos, oříšky, karob, čokoládu nebo ovoce.
Žádné komentáře:
Okomentovat
* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *