Ha, nový recept. Sice jsem měla trochu obavy, poslední dobou se mi nové recepty moc nedaří, ale tento stojí opravdu za vyzkoušení.
Kynuté těsto:
190ml mléka
375g hladké mouky
1/4 kvasnic
2 lžíce cukru
špetka soli
75g měkkého másla
Obloha:
4 jablka
5 vajec
100g cukru
Drobenka:
hrubá mouka
změklé máslo
cukr
skořice
Vykynuté těsto vyválíme a přeneseme na plech. Vytvoříme okraje. Vejce s cukrem ušleháme do pěny a rozetřeme na těsto. Nahoru pak přijdou kostičky jablek. Z mouky, tuku, cukru a skořice vypracujeme drobenku, kterou celý koláč "podrobenkujem". Pečeme na 160°C asi 25 minut. Pomoučkujeme nejlépe levandulovým cukrem a HOTOVO! ☼
Nechte si čvachtat...
No jo, to je velikánská dobrůtka! Také si tuto buchtu děláme. Doufám, že je to to samé, ale podle receptu to tak vypadá. :-) Třeba bráška buchtu jedním časem chtěl na své narozeniny místo dortu. :-)
OdpovědětVymazatKoukám, jak skvěle se ti povedla. :-) A k tomu bílé kafíčko, nebo studenou zmrzlinu. Jó to by byla krása. :-)
No to vypadá velice lákavě :o) Martina
OdpovědětVymazat