Těsto
5 vajec - z bílků sníh
5 zarovnaných lžic cukru
5 vrchovatých lžic mouky
Náplň
1 smetana na šlehání - vychlazená z mrazáku
1 zakysaná smetana
2 banány
Ze žloutků, cukru a přesáté mouky vypracujeme těsto, do kterého opatrně zamícháme sníh z bílků.
Rozhodně se vyplatí vyšlehávat z bílků sníh. Zkoušela jsem i roládu jen z celých vajec a nebylo to ono. Se sněhem je jemnější a i těsta je více.
Těsto rozetřeme na plech vystlaný pečícím papírem.
Pečeme 10 - 15 minut při teplotě 190°C.
Ihned po vyjmutí z trouby upečený korpus i s pečícím papírem položíme na mokrou utěrku. Povrch přikryjeme druhým pečícím papírem a srolujeme. Necháme vychladnout.
Na náplň vyšleháme vychlazenou šlehačku do hutné pěny, přidáme ostatní ingredience. Rozmotáme korpus a potřeme ho náplní. Opět ho srolujeme, roládu zabalíme do potravinové folie a necháme vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat
* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *