sobota 4. ledna 2020

Piškotová roláda

 

Těsto
5 vajec - z bílků sníh
 5 zarovnaných lžic cukru
5 vrchovatých lžic mouky

Náplň
1 smetana na šlehání - vychlazená z mrazáku
1 zakysaná smetana
2 banány

 
 

Ze žloutků, cukru a přesáté mouky vypracujeme těsto, do kterého opatrně zamícháme sníh z bílků.
Rozhodně se vyplatí vyšlehávat z bílků sníh. Zkoušela jsem i roládu jen z celých vajec a nebylo to ono. Se sněhem je jemnější a i těsta je více.
Těsto rozetřeme na plech vystlaný pečícím papírem.
Pečeme 10 - 15 minut při teplotě 190°C.

Ihned po vyjmutí z trouby upečený korpus i s pečícím papírem položíme na mokrou utěrku. Povrch přikryjeme druhým pečícím papírem a srolujeme. Necháme vychladnout.

Na náplň vyšleháme vychlazenou šlehačku do hutné pěny, přidáme ostatní ingredience. Rozmotáme korpus a potřeme ho náplní. Opět ho srolujeme, roládu zabalíme do potravinové folie a necháme vychladit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *