Ještě jsem tu našla nedodělaný článek z léta, kdy jsem si vyráběla domácí šlehané máslo. To jsem si připravovala i teď před pár dny. Foto by bylo hodně podobné, jen ne tak krásně světlé díky zimnímu období za oknem.
Ingredience
100 g tuhého másla
=
50 g bambuckého másla
50 g kakaového másla
+
100 g tekutého oleje
=
50 g mandlového oleje
50 g konopného oleje
+
15 kapek levandulového esenciálního oleje
Oleje a tuky si odměřím do zavařovačky a rozpustím je ve vodní lázni.
Poté přidám esenciální olejíček a celou sklenici dám na 30 minut do mrazáku.
Poté se střídá postup:
3 minuty šlehat směs mixérem
a
na 3 minuty vložit celou směs do mrazáku
Toto opakujeme alespoň 3x.
To, že postupujeme správně, poznáme podle toho, že směs změní barvu na smetanovou a zdvojnásobí objem.
Poté hotový krém přendáme do připravených kelímků.
Skladujeme při pokojové teplotě.
Žádné komentáře:
Okomentovat
* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *